joi, 18 februarie 2010

Apa NECESARA PASARILOR PAPAGALILOR DE COMPANIIE.


-Apa necesara pasarilor, papagalilor de companie.
Deoarece pasarile in raport cu maniferele beau relativ putina apa ele isi asigura necesarul de apa si prin intermedidiul intestinelor recicland o mare parte din lichdele eliminate la nivelul intestinelor, acestea ne avand vezica urinara secretile ( materile fecale si urina ) sunt eliminate in acelas timp.
Consumul redus de apa a acestor animale nu trebuie sa fie nu motiv pentru a nu ii schimba zilnic sau maxim la 2/3 zile apa si tot odata cu aceasta sa se efectueze dezinfectia ( o spalare zdravana a ) recipientului de apa.
Deoarece ele trebuie sa aiba mereu la dispozitie apa proaspata curata din punct de vedere microbacterian.
Este recomandat ca la pasarile sanatoase sa li se puna apa proaspata.
In cazul cand ii oferiti apa plata este recomandat sa nu ii punti deoparte un recipient numai pentru pasare ( 2 L apa ) avind in vedere consumul redus de apa si a utilizari lente a apei din recipientul respectiv se pot inmulti bacteri in acesta rezultind o apa infestata iar apa va fi statuta( clocita) cu un gust rau , nu prea placut nici pentru dumneavoastra. Daca cresteti peste 20 de pasari atunci puteti sa le rezervati special un recipient pentru acestea , este recomandat cazul in care cresteti 1-5 pasari sa ii puneti apa direct din sticla din care dumneavoastra consumati apa plata astfel aceasta va fi mereu proaspata sau daca nu o sticluta de 0,5 litri numai pentru pasarea dumneavoastra care sa fie consumata in maxim 2 saptamani.
In cazul in care ii puneti apa de la robinet este recomandat sa o lasati 24 de ore pentru ca substantele cu care aceasta a fost purificata sa se evapore ex (clorul) astfel evitind intoxicarea pasari cu clor, aceasta find una din cauzele mortalitati la pasari/papagali de companie.
APA FIARTA SI CEAIURILE. Nu sunt recomandate spre oferire non stop zilnic pentru pasari deoarece prin lipsa de electroliti acestea accelereaza eliminarea lichidelor din corp si pot duce la dezhidratare mai ales la pasarile bolnave - cu afectiuni la rinichi, cu diaree aceasta poate duce pana la moartea pasarilor respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate